02 April 2009
အျပည့္အစံု - အစီအစဥ္ကုိရယူရန္ VOA နားဆင္ရန္
ျမန္မာ လက္ဖက္မွာ ဆုိးေဆးေတြ ထည့္ထားလုိ႔ က်န္းမာေရး ထိခုိက္ေၾကာင္း စကၤာပူ ႏုိင္ငံနဲ႔ ျမန္မာျပည္တြင္းမွာ ေၾကညာခဲ့ၿပီးေနာက္ မေလးရွားႏုိင္ငံမွာလည္း စတင္ စစ္ေဆးေနပါၿပီ။ မေလးရွား က်န္းမာေရး ၀န္ႀကီးဌာန အစားအစာ ေဘးကင္းေရး တာ၀န္ခံခ်ဳပ္ လူရ၀ါအီနင္ မုိဟာမက္ ေဟာ့မင္ က စကၤာပူ ႏုိင္ငံမွာ ျမန္မာ လက္ဖက္စိုေတြထဲ ဓာတု ဆုိးေဆးေတြ ထည့္သြင္းျခင္းဟာ ဥပေဒ ခ်ိဳးေဖာက္ရာ ေရာက္တာမုိ႔ ဒဏ္ေငြေဒၚလာ ၅၀၀၀ ရုိက္ႏုိင္ၿပီးေတာ့ ေထာင္ဒဏ္ ၅ႏွစ္လည္း ခ်မွတ္ ႏုိင္တယ္လုိ႔ ေျပာဆုိေၾကာင္း မေလးရွား ႏုိင္ငံပုိင္ ပဏားမား သတင္း ေအဂ်င္စီ က ကိုးကားကာ ဗုဒၶဟူးေန႔မွာ ထုတ္ျပန္ ေျပာၾကားပါတယ္။ အေစာပိုင္းက စကၤာပူႏုိင္ငံမွာ ယဇန အပါအ၀င္ ျမန္မာလက္ဖက္စုိ အမ်ိဳးေပါင္း ၂၀ေက်ာ္ စစ္ေဆးၿပီးေတာ့ စားသံုးသူမ်ားရဲ႕ က်န္းမာေရးကုိ ထိခုိက္ေစတဲ့အျပင္ ကင္ဆာေရာဂါ ျဖစ္ေစႏုိင္လို႔ ေရာင္းခ်ခြင့္ကို ပိတ္ပင္လုိက္ပါတယ္။
ျမန္မာျပည္တြင္းမွာလည္း လက္ဖက္ အမ်ိဳးေပါင္း ၁၀၀ ေက်ာ္ ဆုိးေဆးေတြ ထည့္ထားတာ ေတြ႔ရွိရလုိ႔ စားသံုးျခင္းေရွာင္ၾကဖုိ႔ က်န္းမာေရး ဌာနက သတိေပးထားပါတယ္။
Read more...
Friday, April 03, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment