Thursday, April 02, 2009

လတ္ဆတ္တဲ့ လက္ဖက္ကို ဘယ္လို ရႏုိင္သလဲဆိုတဲ့ နည္းလမ္းမ်ား

က်မတို႔ လက္ဖက္ကို ၀ယ္ယူစားသံုးတဲ့အခါမွာ ဘယ္လို ၀ယ္ယူစားသံုးသင့္သလဲဆုိတာကို အနည္းအက်ဥ္းပါးလိုက္ခ်င္ပါတယ္။ က်မတို႔ ဗမာ ျပည္သူ၊ သားေတြဟာ လက္ဖက္ကို စြဲစြဲလမ္းလမ္း စားသံုးၾကတယ္ဆိုတာ ဘယ္သူမွ ျငင္းလို႔မရပါဘူး။ ျပဳလုပ္ထားေသာ Ready Made ကို ၀ယ္ယူစားသံုးသလို Ready Made မဟုတ္တဲ့ လက္ဖက္ကိုလည္း ၀ယ္ယူစားသံုးတာ ေတြ႔ရွိရပါတယ္။ နအဖက အ၀ါေရာင္ ဆုိးေဆး သံုးျခင္းအားျဖင့္ ေရရွည္တြင္ က်န္းမာေရးကို ထိခိုက္ႏုိင္တယ္လို႔ ေၾကညာထားပါတယ္။ အကယ္၍ သဘာ၀ ဆုိးေဆးမဟုတ္ဘူးဆိုရင္ တကယ္ပဲ က်န္းမာေရး ထိခုိက္ႏုိင္တယ္ဆုိတာကို ထပ္ေလာင္းၿပီး ေျပာခ်င္ပါတယ္။

က်မတို႔တေတြာ လက္ဖက္ကို္ စြဲစြဲလမ္းလမ္း စားသံုးေနၾကတဲ့အတြက္ မစားဘဲလည္း မေနႏုိင္ပါဘူး။ ဒါေပမယ့္ က်မတို႔က လက္ဖက္ကို ဘယ္လိို ၀ယ္ယူစားသံုးသင့္သလဲဆုိတာကို ေျပာခ်င္ပါတယ္။ က်မတို႔ Ready Made လက္ဖက္ကို မ၀ယ္စားနဲ႔လို႔ မဆိုခ်င္ပါဘူး။ ဒါေပမယ့္ အခုလက္ရွိ လက္ဖက္ဟာ က်န္းမာေရးကို ထိခုိက္ႏုိင္တဲ့အတြက္ေၾကာင့္ လတ္ဆတ္တဲ့ လက္ဖက္ကို ၀ယ္ယူစားသံုးပါလို႔ ေျပာခ်င္ပါတယ္။

လတ္ဆတ္လက္ဖက္ဆိုတာ ဘယ္လိုလဲေပါ့။ လတ္ဆတ္တဲ့ လက္ဖက္ဆုိတာ ဘယ္ဆိုးေဆးမွ မပါပါဘူး။ ဆိုးေဆးမပါတဲ့ဟာကို ဘယ္လိုၾကည့္ႏုိင္သလဲလို႔ ေမးလာႏုိင္ပါတယ္။

လက္ဖက္အသားကို ကိုင္ယံုနဲ႕လက္ျဖားေလးေတြ၀ါသြားမယ္ဆိုရင္ေတာ့ ဆိုးေဆး သံုးတာ ေသခ်ာပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ ဆိုးေဆးက အစားအေသာက္မွာထည့္တဲ့ဆိုးေဆးဆိုရင္ေတာ့ ေဘးဥပဒ္က FDA ေၾကညာ သလိုမ်ဳိး မမ်ားႏိုင္ပါဘူး။

အ၀တ္၊ ခ်ည္၊ သေရ ေတြမွာသံုးတဲ့ အ၀ါေရာင္ဆိုးေဆးသံုးရင္ လက္ဖက္သားမွာ ၾကာၾကာစဲြထင္ေစတာေၾကာင့္ သံုးၾက တာျဖစ္ႏုိင္ပါတယ္။ အစားအေသာက္မွာသံုးရမဲ့ လက္ဖက္ဆိုးေဆးကေတာ့ အဲဒီေလာက္ထိ အေရာင္ၾကာရွည္မဆဲြပါ။

လက္ဖက္သားကို ကိုင္ေပမဲ့ လက္ေျခာက္သြားရင္ အ၀ါေရာင္မစြန္းဘူး၊ အေရာင္ကူးလြယ္တဲ့အျဖဴေရာင္အ၀တ္စလိုမ်ဳိး က လက္ဖက္သားနဲ႕ထိေတြ႕ၿပီး ေျခာက္သြားလို႕ အ၀ါရင့္ေရာင္စြန္းထင္ခဲ့မယ္ဆိုရင္ အဲဒီလက္ဖက္ဟာ ဆိုးေဆးသံုးတာ မဟုတ္ပါဘူး။ လက္ဖက္အဆီအႏွစ္ရဲ႕ နဂိုအေရာင္ကိုက ၀ါက်င့္က်င့္နဲ႕ အနီေရာင္နဲနဲသမ္းေနတတ္တာပါ။

ကဲ လက္ဖက္ကို ႀကိဳက္ေသာ ပရိသတ္ေတြ ဒီနည္းလမ္းကို အသံုးျပဳၿပီး လက္ဖက္ကို ၀ယ္ယူစားသံုးၾကပါလို႔ မွာၾကားခ်င္ပါတယ္။ Read more...

No comments:

Post a Comment